Terug naar de basis - 6 maanden programma

Je voelt dat het anders mag, maar het lukt je niet om dit in je leven door te voeren. Tijdens dit programma leer je weer op je eigen intuïtie te vertrouwen zodat je keuzes kunt maken die echt goed voor jou voelen.

 

Je leven ziet eruit als het perfecte plaatje, maar toch zoek je naar meer voldoening. Tijd om keuzes te maken voor jezelf!

Helaas cijferen veel vrouwen zichzelf vaak weg en spreken ze zich niet uit over wat voor hun belangrijk is.

Dat is jammer want daardoor verliezen ze steeds meer het contact met hun omgeving en met zichzelf waardoor ze veel onrust, frustratie en stress voelen. Hierdoor gaan ze nog harder werken om maar bij dit gevoel weg te gaan. Ik weet uit ervaring dat je als je jezelf beter leert kennen, je je zelfvertrouwen vergroot waardoor je zingeving en werkplezier terug kunt krijgen.

Hoe zou het zijn om een half jaar echt de tijd te nemen voor jezelf? Om weer tijd te maken voor je dromen en je verlangens, en er nu ook echt iets mee te doen? Om je eigen patronen te onderzoeken en het nu echt anders te doen? 

Ik help jou graag om weer regie te nemen over je leven, waardoor je je energieker voelt, zonder schuldgevoel je grenzen aangeeft en bewuste keuzes maakt waardoor je zelfvertrouwen groeit. Zo ben je het inspirerende voorbeeld voor jezelf en anderen.

In dit programma zoomen we in op jezelf, en creëren we een leven waar je echt blij van wordt. 

Over mij

Ik ben Daniëlle Krijtenburg, een echte beeldvanger. Jarenlang ben ik fotograaf geweest naast mijn leidinggevende functie in het bedrijfsleven. Je zou wel kunnen zeggen dat ik van observeren…echt kijken…mijn beroep heb gemaakt. Ik hou ervan om mensen, vooral vrouwen, een beter beeld te geven. Niet meer alleen in de vorm van een foto, het plaatje aan de voorkant maar vooral wat speelt er bij iemand in zijn binnenwereld. Ik heb een ontzettende drang naar zelfkennis. Lang heb ik mezelf namelijk weggecijferd en uit beeld gezet. Ik liet me onbewust sturen door negatieve overtuigingen. Doordat ik hier nu zicht op heb heb ik andere keuzes gemaakt en dat maakt deze zelfkennis voor mij heel waardevol. Dat gun ik jou ook. Want hoe mooi is het als je zicht krijgt op je blinde vlek zodat je bewust verder kunt groeien.

In dit programma gaan we 6 maanden op reis, naar jouw essentie. Kijken naar jezelf zonder filter. 

Hoe klinkt jouw verhaal als je hem niet meer door een filter haalt?

We creëren dagelijks onze eigen wereldbeeld. Je hebt als het ware je persoonlijke “filter”, jouw weergave van de wereld, waar alles doorheen gehaald wordt. 

Hoe zou het zijn als je dat verhaal herschrijft, of verandert? Als je je niet meer laat tegenhouden door je beperkende overtuigingen, de hoge lat, de afkeurende stemmen in je hoofd en het idee dat je continu voor anderen klaar moet staan en maar door moet gaan.

Ik onderzoek graag met je hoe jouw filter ontstaan is en hoe je je filter kunt aanpassen, en dus ook jouw verhaal. 

Fotografie als metafoor: De raw methode

….ik stond op een ochtend op en wist de naam van mijn methodiek. ik wist het moet RAW gaan heten. De naam die alles wat ik heb gedaan en geleerd met elkaar verbind…. Zo zie ik de link met de fotografie en de link met de coaching (terug naar het doel).

Een RAW bestand in de fotografie is een onbewerkt bestand. Een bestand waar je nog eindeloos mee kan bewerken om het perfecte beeld te krijgen. 

Raw is elkaar tegenkomen in wie je bent. Het gaat er niet om dat je de perfecte mens bent, het gaat erom dat je jezelf bent.

RAW staat voor Reflectie, Aandacht en Wijsheid.

Deze 3 stappen helpen je om in te zoomen op jezelf….door de lens….zo ga je een andere betekenis geven aan wat je ziet. Je gaat met andere ogen kijken naar hetzelde…

Vanuit deze methodiek werk ik met thema’s. Ieder thema zorgt ervoor dat je weer in stap dichter naar het midden gaat. In het midden sta je stevig (als een huis) ben je jezelf.

Zonder maskers, zonder filters. Vanuit hier kun je betere keuzes maken en ervaar je meer innerlijke beslistheid.

Terug naar jezelf. Zonder filters of maskers. Dat je er al vanuit gaat dat je het goede doet.

Dit is hoe het programma eruit ziet:

Stap 1 - Inzoomen op jezelf

 • Wat staat er op jouw geheugenkaart? Welke verhalen vertellen wij onszelf? Inkijkje in je gedachten wereld
 • Het ene bestaat niet; over polariteiten en persoonlijk leiderschap
 • Wij zijn veel meer dan ons gedrag alleen. (emoties)
 • Wie staat er aan het roer; eerst in kaart brengen hoe het nu is want als je iets wilt veranderen moet je wel weten wat dat is. Inzoomen op jezelf; wat staat er op jouw geheugenkaart maw hoe denk je over jezelf; wat is jouw verhaal, jouw zelfbeeld? 

Stap 2 - Jouw verlangen in beeld

 • Alles is energie Uitleg geven over taal en energie
 • Het belang van het hebben van een doel Focus aanbrengen
 • Wie wil je zijn Uitleg (dit is een creatieproces)
 • Scherp stellen van je ideale beeld Wie wil je zijn; Wat zou je willen dat je kinderen/collega’s etc… over je zeggen als je er niet meer bent hoe zie je eruit in concreet waarneembaar gedrag.  Wat draag je, welke muziek hoort daarbij. Hoe voel je je daar?
 •  

Stap 3 - Vertragen, leer je geschiedenis kennen

 • Je patronen zien ontstaan ipv dat ze je overnemen(wat gebeurt er in jouw binnenwereld?)
 • Leren vertoeven in je ongemak, leiderschap als ambacht.
 • Zicht op je blinde vlek, eerlijk kijken naar je schaduwkanten en kwetsbaarheden
 • Ken je familie, ken jezelf. Een onderzoek naar je overtuigingenMaak je eigen familieopstelling en krijg inzicht in jouw systeem van herkomst. Wat is je plek. Lichaamsgerichte meditatie maken zodat ze meer belichamen. 

Stap 4 - verbinden, hoe pak je weer de regie?

 • Leef je je lijden of leid je je leven? Leren luisteren naar jezelf
 • Jezelf op waarde schatten. Welke waarden zijn belangrijk voor jou?
 • Waarom doe jij het werk wat je doet?
 • Wat geeft jou leven/werk zin? Wat is zingeving en hoe kun je het vergroten zodat je meer betekenis kunt geven aan je leven?

Stap 5 - Vertrouwen; hoe je meer houvast creeert in je dagelijks leven

 • Je zelf meer voorop zetten: even wennen, maar jij kan het ook
 • Zonder schuldgevoel je grenzen aangeven
 • Van bewust zijn naar gewaarworden

Stap 6 - Verwonderen, jezelf zijn zonder maskers

 • Stel jezelf de juiste vragen
 • Maak er een goede gewoonte van, de kracht van een rituelen: zo leer je gemakkelijk een nieuwe (positieve energie gevende) gewoonte Zet geduldige kleine stappen, kijk naar de natuur
 • Schatzoeken; het mooie in het alledaagse zien, de kleine dingen waarderen; Dankbaarheid vergroten
 • Zelfreflectie als sleutel tot jezelf zijn dmv RAW model; een nieuwe betekenis geven aan een ervaring; Jezelf een nieuw verhaal vertellen; een nieuwe foto maken van jezelf.

De rol van fotografie in het programma

De rol van fotografie in het programma

Oké, fotografie is helemaal mijn ding, maar wat heb jij hier nou eigenlijk aan?

Fotografie is in dit programma vooral de metafoor.

Foto’s zeggen namelijk zoveel over wie jij bent! Jouw manier van kijken naar die foto’s, zegt weer veel over hoe je denkt.

Want… hoe zie je jezelf zonder filter? En wat zie je echt, als je inzoomt op de pure versie van jezelf?

Wat we precies gaan doen kan ik nog niet vertellen, maar het zorgt voor bijzondere inzichten over jezelf.

Masterclasses

Het programma bestaat uit 6 live masterclasses van 09:30 tot 12:00 op een locatie in Utrecht op de volgende data:
Vrijdag 11 oktober
Vrijdag 8 november
Vrijdag 6 december
Vrijdag 17 januari
Vrijdag 14 febuari 
Vrijdag 14 maart

Iedere masterclass heeft een ander thema. Tussendoor krijg je opdrachten voor thuis.

1-op-1 coaching

Om nog dieper in te zoomen op bepaalde thema’s, zitten er twee 1-op-1 coachsessies in het programma. Deze kun je inzetten wanneer je wil en vinden online plaats. Ze duren gemiddeld ongeveer 1 uur.

REFLECTEREN

AANDACHT GEVEN

JE EIGEN WIJSHEID BENUTTEN

Een eerste stap, maakt het verschil.

Het is waarschijnlijk niet het gebrek aan inspiratie, dat ervoor zorgt dat je nog niet staat waar je nu staat.

Grote kans dat het je beperkende overtuigingen zijn die je in de weg zitten, of dat je het project zo groot voor jezelf maakt dat je het steeds blijft uitstellen. Wat het ook is: tijd voor een eerste stap, hoe klein ook. Inspiratie. Focus. Beweging.

Vanuit die eerste stap is het makkelijker om nog een kleine stap te zetten. Hoe cliché ook: iedere droom begint met een kleine, eerste stap. 

“Als sterke vrouw vond ik het best spannend om een sessie met Daniëlle aan te gaan maar ik voelde de nood om te vertragen en wilde stilstaan bij wat niet gezien werd. ”

Tijdens de wandelcoaching ontdekte ik een heel nieuwe zienswijze om naar mijn eigen achtergrond te kijken en deze met meer zachtheid te omarmen. Er viel een stuk boosheid weg en in de plaats kwam begrip, luchtigheid en blijdschap. Een boost om ten volle van jezelf te gaan houden.
KASIA KAMINSKA

Praktisch

Het programma bestaat uit

 • Een online intakegesprek
 • 6 masterclasses met ieder een thema
 • Twee individuele online coachsessies
 • Online Q&A’s als stok achter de deur

De pilot prijs voor het hele programma is €1250 per deelnemer (prijs excl. btw). Ik start dit programma voor de eerste keer, daarom kun je nu meedoen tegen een laagdrempeliger tarief. De editie hierna gaat de prijs omhoog.

De inhoud van het programma is onder voorbehoud. Ik stem het ook deels af op de groep.

Interesse in het programma? Laat je gegevens achter, dan neem ik contact op om even kort telefonisch kennis te maken en te kijken of dit bij je past.

“Ze heeft mij een groot gevoel van begrip en vertrouwen gegeven. ”

Door het traject wat ik met Danielle heb doorlopen zijn voor mij de puzzelstukjes in elkaar gevallen. Ik ben gaan inzien wie ik écht ben.
Heidi van drie